Pagina's

woensdag 23 maart 2011

Voetbalspel




Benodigdheden:
-          Schoenendoos
-          Verf*
-          Kwasten
-          Fruitnetje
-          Rietjes
-          Pingpongbal
-          Schaar
-          Lijm
-          Grijs potlood
-          Stiften

*= groen en wit is sowieso nodig, de overige kleuren voor de tribune en de buitenkant van de schoenendoos maakt niet uit.

Stappenplan:
  1. De doos moet tot 10 cm worden afgesneden ( dit mag alleen door volwassenen gedaan worden). Dit kan eerst gemeten worden met een liniaal.
  2. Het doel kun je maken met een fruitnetje, of je snijdt op de plekken waar het doel zit het karton eruit. Zo rolt het pingpong balletje uit de doos bij een doelpunt.
  3. Wanneer de doos is afgesneden, kun je beginnen met het schetsen van de lijnen voor je voetbalveld.
  4. Wanneer de lijnen zijn getekend, kun je beginnen met verven. Je kunt het beste eerst beginnen met groen. Wanneer het verf is opgedroogd, kun je de witte lijnen maken met witte verf.
  5. Wanneer het veld is gemaakt, dan kun je beginnen met de tribune. De juichende mensen kunnen er heel simpel uitzien. Er hoeft niet veel details in de mensen te zetten. Je kunt bijvoorbeeld wel reclameborden maken.
  6. Wanneer de binnenkant van het voetbalstadion is gemaakt, kun je verder met de buitenkant. Je kunt zelf kiezen hoe je deze verft.
  7. Als je helemaal klaar bent met het voetbalstadion kun je beginnen met spelen. Met het rietje moet je proberen het pingpong balletje naar het doel van je tegenstander te blazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten