Pagina's

woensdag 23 maart 2011

Een hand maken uit brooddeeg



Benodigdheden voor het knutselwerkje:
  • Theelepeltje
  • Kopje water
  • Bloem
  • Brooddeeg
  • Hangertje
 Klik hier voor het recept om brooddeeg te maken

Stappenplan:
  1. Zorg dat je brooddeeg goed rond en (bijna) plat is.
  2. Druk je hand stevig in het brooddeeg.
  3. Als de afdruk goed zichtbaar is dan kun verder gaan met het vorm geven van je werkje. Je mag zelf weten wat voor een vorm de buitenkant heeft, dit kan rond, vierkant of bijvoorbeeld kartelig zijn.  Je kunt de lepel goed gebruiken voor deze stap, en voor de stappen die komen.
  4. Zorg er voor dat de binnenkant van je handpalm plat is. Dan kun je later een foto plakken in het handje.
  5. Ben je helemaal klaar met het vormgeven van het knutselwerkje dan kun je beginnen met het opvullen van barstjes. Maak de lepel een beetje nat met water en ga zachtjes over de barstjes heen.
  6. Nu moet het knutselwerkje in de oven. De oven moet niet voorverwarmd zijn en moet staan op 150 graden. Het knutselwerkje moet ongeveer 1,5 uur in de oven. Aan het einde hoort het deeg keihard te zijn, laat het dan afkoelen in de oven.
  7. Wanneer het knutselwerkje is afgekoeld, kun je beginnen met verven. Je mag zelf weten welke kleuren je gaat gebruiken. Op het voorbeeld is plakkaatverf gebruikt. Vergeet niet de onderkant te verven van knutselwerkje
  8. Je kunt als je wilt nog een foto plakken in de binnenkant van je handpalm van jezelf.
  9. Nu is het knutselwerkje helemaal klaar. Je kunt eventueel nog een hangertje eraan vastplakken zodat het opgehangen kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten