Pagina's

woensdag 23 maart 2011

Recept voor het maken van brooddeeg

Benodigdheden voor het brooddeeg (per 4 á 5 personen):
  • 300 gram bloem
  • 300 gram zout
  • 2 dl water
  • 30 ml (2 eetlepels) plantaardige olie
  • Grote kom
  • Lepel
  • Weegschaal
De kinderen kunnen dit ook zelf maken.
Stappenplan voor het deeg:
  1. Weeg de bloem en het zout af, doe ze dan in een grote kom en meng het goed door elkaar met een lepel.
  2. Giet 30 ml (2 eetlepels) plantaardige olie over het mengsel en roer het goed door.
  3. Meet 2 dl water af in een maatbeker. Giet het water over het deeg en roer het goed door.
  4. Neem het brooddeeg uit de kom en leg het op een werkoppervlak die licht bestrooid is met bloem. Kneed het deeg dan tot het stevig is.
  5. Doe een plastic zak om het deeg en leg het dan een minimaal een half uur in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.
Belangrijk!
  • Het knutselwerkje moet ongeveer 1,5 uur in de oven op 150 graden. Niet voorverwarmen! Als het goed is kun je heel veel in 1 keer in de over doen. Aan het einde moet het brooddeeg keihard zijn. Laat het vervolgens koelen in de oven.
  • Als je het wilt verven dat kun je gebruiken maken van plakkaatverf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten